default-image

Η Βουλγαρία απειλεί με περισσότερα αντίποινα τους Έλληνες διαδηλωτές αγρότες

Ελλάδα
Η Βουλγαρία απειλεί με περισσότερα αντίποινα τους Έλληνες διαδηλωτές αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών θα αποκλείσουν και πάλι σε αντίποινα όλα τα μεθοριακά σημεία διέλευσης ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, αν οι Έλληνες διαδηλωτές δεν τερματίσουν το δικό τους αποκλεισμό μέχρι τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών.

«Αν η ελληνική πλευρά δεν βρει έναν οποιασδήποτε μορφής τρόπο για να επιλύσει την κρίση μέχρι τη Δευτέρα, οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών οχημάτων θα ξεκινήσουν σε αντίποινα έναν αποκλεισμό σε όλο το μήκος των βουλγαρο-ελληνικών συνόρων», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόφσκι.

Ο εν λόγω αποκλεισμός θα επικεντρωθεί μόνο σε βαν, αυτοκίνητα και μεγάλα οχήματα που μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα.

«Αποφασίσαμε να μπλοκάρουμε όχι μόνο την αγροτική παραγωγή που εισέρχεται και εξέρχεται από τη Βουλγαρία, αλλά επίσης αγροτικά αγαθά που διακινούνται μέσω της Βουλγαρίας», δήλωσε ο Μίρολιουμπ Στολάρσκι, ο επικεφαλής της βουλγαρικής ένωσης οδικών μεταφορών, προσθέτοντας ότι σχεδιάζουν επίσης να αποκλείσουν και τα σύνορα με την ΠΓΔΜ όσον αφορά την ελληνική αγροτική παραγωγή.

Οι βουλγαρικές Αρχές υποστηρίζουν πως οι απώλειες των μεταφορέων θα ξεπεράσουν τα 10 εκατ. ευρώ. Ο αποκλεισμός δημιούργησε ουρές φορτηγών μήκους 10 χιλιομέτρων από τη βουλγαρική πλευρά των συνόρων.

Η Βουλγαρία υπολογίζει πως θα έχει σοβαρές απώλειες και για την τουριστική βιομηχανία της.

Σύμφωνα με τον Ναστιμίρ Ανανίεφ, πρόεδρο της επιτροπής μεταφορών του κοινοβουλίου, περίπου 40.000 Βούλγαροι έχουν ακυρώσει διακοπές τους στην Ελλάδα και περίπου 30.000 Έλληνες πολίτες έχουν ακυρώσει ταξίδια στη Βουλγαρία εξαιτίας των αποκλεισμών.

Η Βουλγαρία έχει καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Ελλάδας υποστηρίζοντας ότι οι αποκλεισμοί παραβιάζουν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News