default-image

Ο Τσίπρας τηλεφώνησε εκτάκτως στον Μητσοτάκη για το προσφυγικό

Ελλάδα
Ο Τσίπρας τηλεφώνησε εκτάκτως στον Μητσοτάκη για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό οδήγησαν τον πρωθυπουργό να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια να χαραχτεί εθνική στρατηγική.

Το τηλεφώνημα έγινε από το Μαξίμου στις 11:45 με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν μπει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ανδρών είναι προσώρας εξαιρετικά φειδωλές. Οι δύο πλευρές αρκούνται να σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό υπό τον ασφυκτικό κλοιό που δημιουργούν στην Ελλάδα πολλές ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες κλείνουν τα σύνορα με την Ελλάδα.

Φέρεται, κατά πληροφορίες, να έγινε μια πρώτη κρούση για το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια πρόταση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, την αποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο πρωθυπουργός δείχνει να το σκέπτεται, αλλά πιθανότατα μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News