Ελλάδα

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Ύπατου Αρμοστή για τους πρόσφυγες

Με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Φίλιπο Γκράντι, συναντάται σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, γίνεται στη σκιά των δραματικών εξελίξεων στο προσφυγικό όπου το κλείσιμο των συνόρων με τα Σκόπια σε συνεννόηση με την Αυστρία και η αθρόα έλευση νέων προσφυγικών και μεταναστευτικών ρευμάτων από την Τουρκία δοκιμάζουν τις αντοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα, παρά τα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο, ένα διπλωματικό θρίλερ είναι σε εξέλιξη στη Βιέννη, απουσία της Ελλάδας, καθώς αποφασίζουν για τα σύνορα  Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, ΠΓΔΜ, Μαυροβούνιο, Σερβία και Σλοβενία.

Η υπόθεση του προσφυγικού και η υποκριτική στάση της Ε.Ε. στο προσφυγικό με κορύφωση τα όσα συμβαίνουν αυτή την ώρα με τα σύνορα κλειστά βόρεια της Ελλάδας , αποδεικνύει ότι έχει χαθεί κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και δικαιωμάτων όπως το άσυλο για κάθε πρόσφυγα που βρίσκεται σε Ευρωπαϊκό έδαφος, δηλώνει η εντεταλμένη εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, Στέλλα Νάνου μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Για απόλυτη συντριβή και υποκρισία των χωρών της Ε.Ε. έκανε λόγο και η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας Γεωργία Σπυροπούλου , μιλώντας επίσης στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, εξηγώντας γιατί το «παιχνίδι» με τα κλειστά σύνορα βορείως της Ελλάδας , αποκαλύπτει στη ουσία την ανυπαρξία στρατηγικής της Ε.Ε. στο θέμα αλλά και τα προβλήματα που καλείται ουσιαστικά να αντιμετωπίσει η Ελλάδα.

Σχόλια