Ελλάδα

Κατάληψη στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 1 έκανε ο "Ρουβίκωνας"

Πενήντα μέλη της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας" εισέβαλαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο κτίριο της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η δημόσια ραδιοτηλεόραση να διακόψει το επετειακό πρόγραμμά της και να βάλει διαφημίσεις.

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας εισέβαλαν στο στούντιο, την ώρα που επρόκειτο να ξεκινήσει το δελτίο ειδήσεων με τον Πάνο Χαρίτο, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να διακοπεί. Να σημειωθεί πως κάτι ανάλογο είχαν προσπαθήσει να κάνουν μέλη της ίδιας ομάδας και τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα συγκεκριμένα άτομα επιχείρησαν να διαβάσουν κείμενο, την ώρα που καλεσμένη στο δελτίο, ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Περί τις 21:15, ο Πάνος Χαρίτος ξαναβγήκε στον αέρα, εξήγησε τι είχε συμβεί και συνέχισε τη συζήτηση με τη Λιάνα Κανέλλη, η οποία είπε χαρακτηριστικά: «δυστυχώς, αυτό δεν είναι το χειρότερο που μου έχει συμβεί σε τηλεοπτικό στούντιο».

Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» δεν κατάφεραν να διαβάσουν το πολιτικό τους κείμενο, καθώς εμποδίστηκαν από εργαζομένους της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου υπήρξαν έντονοι διαπληκτισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι ένας εργαζόμενος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και σε άλλον να σκιστεί το πουκάμισο.

Σχόλια