default-image

Επικοινωνία Τσίπρα με Ολλανδό πρωθυπουργό για προσφυγικό

Ελλάδα
Επικοινωνία Τσίπρα με Ολλανδό πρωθυπουργό για προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δυσαρέσκειά του για την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διασφαλίσει την τήρηση των όσων συμφωνήθηκαν ομόφωνα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρουτέ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης για την αδυναμία της ΕΕ να διασφαλίσει όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο για το προσφυγικό, μέσα από μία μακρά τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. είχε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη, οι αποφάσεις που αφορούν την διαχείριση των προσφυγικών ροών να λαμβάνονται συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς.

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη είχε χαρακτηρίσει πολιτικά και νομικά ανεπίτρεπτη τη στάση ορισμένων χωρών (εντός και εκτός ΕΕ), ενώ αναφέρθηκε και στο διάβημα της ελληνικής πλευράς προς την Αυστρία.

«Η Αθήνα είναι έτοιμη να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα» συνέχισε η κ. Γεροβασίλη απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μπορεί να θέσει βέτο στην ΕΕ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News