default-image

Ειδομένη: Στην Αθήνα οι Αφγανοί πρόσφυγες

Ελλάδα
Ειδομένη: Στην Αθήνα οι Αφγανοί πρόσφυγες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα μεταφέρονται με λεωφορεία οι Αφγανοί πρόσφυγες που είχαν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη, μετά την επιχείρηση εκκένωσης που πραγματοποίησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το απόγευμα λίγο πριν από την άφιξη των προσφύγων στην Αθήνα θα αποφασιστεί σε ποιον από τους χώρους φιλοξενίας θα μεταφερθούν.

Αυτή την ώρα τα κέντρα φιλοξενίας σε Ελαιώνα, Ελληνικό και Σχιστό είναι πλήρη και ανάλογα με τις αποχωρήσεις φιλοξενούμενων και τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα γίνουν και οι ανάλογες τοποθετήσεις.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά και δεν έχουν τα απαιτούμενα χαρτιά για να κινηθούν προς τα σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω απο 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, στην πλειονότητά τους Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί, έχουν συγκεντρωθεί στον σταθμό επιβατών του ΟΛΠ, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό την Ειδομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν απο λίγο δόθηκε η άδεια να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό στην Ειδομένη μόνο σε Σύριους και Ιρακινούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News