default-image

Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο επίκεντρο

Κρήτη
Η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο επίκεντρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εσπερίδα με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ηρακλείου "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος", το Γραφείο Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Μαλεβιζίου στο Γενικό Λύκειο Γαζίου.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, δεδομένου ότι η προστασία των παιδιών, δεν είναι μόνο ευθύνη της οικογένειας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην εσπερίδα μίλησε ο Δ/ντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Παναγιώτης Μπίτσιος ο οποίος αναφέρθηκε στους θύτες, τα θύματα, την πρώιμη ανίχνευση, την αντιμετώπιση και την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν και τα στοιχεία που παρουσίασε η Εισαγγελέας ανηλίκων κ. Μαρία Πολάκη.

Μίλησαν επίσης η Ανθυπαστυνόμος κ. Πελαγία Δασκαλάκη, η Αρχιφύλακας κ. Ελευθερία Σπανάκη και ο Αστυνόμος κ. Γρηγόρης Μαριδάκης για τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδιά, ενώ για το ισχύον νομικό πλαίσιο μίλησε ο δικηγόρος κ. Απόλλων Καλογερόπουλος.

Ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του διευθυντή μιας σχολικής μονάδας σε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, έκανε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου κ. Γιώργος Στειακάκης, ενώ η εσπερίδα έκλεισε με το παραμύθι "Η Κίκο και το χέρι" από τη Νηπιαγωγό κ. Άννα Στουμπίδη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News