Ελλάδα

Μητσοτάκης: Μεταξύ Oικουμενικής και εκλογών, διαλέγω τις εκλογές

«Έχω χάσει την εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα.», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό και ξεκαθάρισε ότι μεταξύ οικουμενικής κυβέρνησης και εκλογών θα επέλεγε  εκλογές.

«Αλλά αν το δίλημμα είναι οικουμενική ή εκλογές θα επιλέξω εκλογές», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι μια οικουμενική κυβέρνηση δεν μπορεί να δουλέψει στην πράξη.

«Έχω χάσει την εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα .Έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και έχει φερθεί επιπόλαια σε μία σειρά από θέματα», ανέφερε και πρόσθεσε «Έχω ένα πλαίσιο συνεννόησης μαζί του στα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το προσφυγικό» ωστόσο ξεκαθάρισε πως: «Δεν μπορεί να γίνει σε άλλα ζητήματα γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη και μας χωρίζει άβυσσος στις πολιτικές που θέλουμε να εφαρμόσουμε. Είναι μία κυβέρνηση που έχει αλλεργία στον ιδιωτικό τομέα και τις επενδύσεις και δεν προχωράει τις αποκρατικοποιήσεις. Έχουμε μία βασική φιλοσοφική διαφορά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την οικονομία και την κοινωνία. Με ένα τέτοιο κόμμα δεν μπορούμε να συγκυβερνήσουμε».

Αναφερόμενος στην έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τους αγρότες, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «Εμείς δεν πρόκειται να στηρίξουμε μπλόκα και ζήτησα από τους αγρότες να είναι λελογισμένοι στις κινήσεις τους. Αυτό κανείς αρχηγός της αντιπολίτευσης δεν το έχει υποστηρίξει. Εγώ κ. Τσίπρας δεν θα γίνω και δεν πρόκειται να λαϊκίσω».

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ,  «Δεν σκοπεύω να διαπράξω τα σφάλματα που έκαναν στο παρελθόν οι αρχηγοί της αντιπολίτευσης. Να καβαλάς πάντα το κλίμα της λαϊκής οργής. Αυτό το έκανε ο κ. Τσίπρας στον υπερθετικό βαθμό. Εγώ θα μιλήσω την γλώσσα της αλήθειας και θα κάνω τις προτάσεις μου. Αυτή η ΝΔ θα διευρύνει την απήχηση της και πέρα από την κεντροδεξιά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σε ερώτηση εάν βιάζεται να κυβερνήσει ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Σε μία προηγούμενη συνέντευξη είπα και κατηγορήθηκα ότι δεν βιάζομαι να γίνω πρωθυπουργός. Δεν έχω καμία ιδιαίτερη πρεμούρα ντε και καλά αύριο να καθίσω στην καρέκλα αυτή».

Για το ασφαλιστικό εξήγησε ότι ζήτησε να αποσυρθεί, καθώς έχει διχαστική λογική. «Εμείς αυτό το ασφαλιστικό έτσι όπως είναι δεν θα το ψηφίσουμε. Μπορεί να ψηφίσουμε επί μέρους διατάξεις και μακάρι ο κ. Τσίπρας να άκουγε αυτά που του λέμε.».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι στις Βρυξέλλες φόρεσε την φανέλα της εθνικής Ελλάδος και στήριξε την κυβέρνηση για το προσφυγικό.

«Φόρεσα στις Βρυξέλλες τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος και έκανα τη δουλειά μου. Και τήρησα μία εθνικά υπεύθυνη στάση. Αλλά από εκεί και πέρα εμείς δεν μπορούμε ως αντιπολίτευση να κάνουμε κάτι περισσότερο. Καθόμαστε πάνω σε μία βόμβα ακόμη και πιο σημαντική από την οικονομία και απαιτείται όχι απλά ξεκάθαρη στρατηγική αλλά και ποια εναλλακτικά σενάρια μπορεί να υπάρξουν», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Σε ότι αφορά τα εσωτερικά της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως ακούει τους πάντες αλλά αποφασίζει ο ίδιος.


«Μια χαρά τα πηγαίνουμε και με τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά. Είναι πολύτιμοι συνομιλητές. Τις αποφάσεις, όμως, τις παίρνω εγώ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι έχει πολύ καλή σχέση και με τον Ευ.Μεϊμαράκη.

«Με τον Βαγγέλη θεωρώ ότι έχω μία καλή προσωπική σχέση και στο βαθμό που θέλει να προσφέρει την βοήθεια του είμαι πάντα ανοιχτός» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια