Ελλάδα

Σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση παρουσίασε ο Κ. Μητσοτάκης

Σχέδιο με 6 άξονες κεντρικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν, όπως είπε, ένα φορέα ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποδέχθηκε την πρόσκληση για διάλογο από την ΚΕΔΕ και σε δήλωσή του αμέσως χαρακτήρισε το 2015 ως μία πολύ κακή χρονιά για τη χώρα και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία, όπως είπε, «βρέθηκε σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας καθώς και σε συνθήκες θεσμικής τελμάτωσης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. τα προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολλά και εντεινόμενα, και όπως είπε, απέναντι σε αυτά τα προβλήματα η Ν.Δ. προτείνει ένα σχέδιο με 6 άξονες κεντρικών παρεμβάσεων που θα ενισχύσουν το ρόλο της αυτοδιοίκησης και θα την καταστήσουν έναν φορέα ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες.

«Προσβλέπω σε έναν ουσιαστικό διάλογο με την ΚΕΔΕ έτσι ώστε να συνεισφέρει η Ν.Δ. στην ουσιαστική αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια