default-image

Τέσσερα πλοία με 1600 μετανάστες και πρόσφυγες στον Πειραιά

Ελλάδα
Τέσσερα πλοία με 1600 μετανάστες και πρόσφυγες στον Πειραιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας του ΟΛΠ έχουν μετακινηθεί πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία.

Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων ξεπερνά τα 4.000 άτομα και σύμφωνα με πηγές από το λιμενικό σώμα, η αύξηση του αριθμού οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί απ αυτούς είχαν εγκλωβιστεί στα νησιά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν αλλά και του απαγορευτικού τού απόπλου.

Σημειώνεται ότι τη διαχείριση της μετακίνησης των προσφύγων με πούλμαν από τον Πειραιά για διάφορους προορισμούς, την έχει η ελληνική αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα,τέσσερα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 1.600 μετανάστες και πρόσφυγες κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 22 Φεβρουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο μεταξύ, στη Ρόδο μεταφέρθηκαν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου με το διασωστικό σκάφος Topaz Responder, που ανήκει σε μη κυβερνητική οργάνωση 300 μετανάστες και πρόσφυγες που είχε φθάσει στο Καστελόριζο από τα τουρκικά παράλια. Άλλοι 495 επιβιβάστηκαν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Διαγόρας με προορισμό τον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες 100 μετανάστες και πρόσφυγες εξακολουθούν να παραμένουν στον αστυνομικό σταθμό του νησιού και πρόκειται να αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες και αυτοί με προορισμό τον Πειραιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News