default-image

"Δεν πάμε στη συνάντηση" επιμένουν οι αγρότες της Κρήτης

Κρήτη
"Δεν πάμε στη συνάντηση" επιμένουν οι αγρότες της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ώρα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους αγρότες έφτασε …Ωστόσο όπως επιμένουν οι αγρότες της Κρήτης « δεν πάμε στη συνάντηση με τον Α.Τσίπρα. Κανείς από τους αγρότες των συντονιστικών της Κρήτης δεν βρίσκεται εντός της ομάδας των μπλόκων που σήμερα θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό» είπε στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγέλα Δουλγεράκη το μέλος της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης .

Ο Μ.Καμπιτάκης διευκρινίζει επίσης ότι δεν πρόκειται οι αγρότες της Κρήτης να μπουν σε  διαδικασία διαλόγου με τον πρωθυπουργό αν δεν αποσυρθεί η σημερινή πρόταση και δεν ξεκινήσει διάλογος από την αρχή.

Αιχμές για πιθανές μεμονωμένες κινήσεις

«Αν κάποιος μεμονωμένα βρίσκεται ανάμεσα τους δεν εκπροσωπεί την Κρήτη αλλά θα είναι πιθανότατα κάποιος κομματικός  που του τράβηξαν το αυτί» πρόσθεσε ο κ.Καμπιτάκης.

Μιχάλης Καμπιτάκης

"Μόνο με την υιοθέτηση μίας πρότασης για ένα διάλογο από την αρχή που θα αφήνει απέξω σκοπιμότητες εκατέρωθεν , κυβέρνησης - αγροτών θα συμφωνήσουμε" επανέλαβε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Γιώργος Τζωρτζάκης  

"Μόνο με την υιοθέτηση μίας πρότασης για ένα διάλογο από την αρχή που θα αφήνει απέξω σκοπιμότητες εκατέρωθεν , κυβέρνησης - αγροτών θα συμφωνήσουμε" επανέλαβε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης μιλώντας στο Γιώργο Σαχίνη . Την Τετάρτη η συνάντηση του Παγκρήτιου συντονιστικού εν μέσω πλήρους αδιεξόδου προκειμένου να εξεταστούν τα νεώτερα δεδομένα και να αποφασιστεί η περεταίρω στάση τους.

Ν.Βαλαβάνη:Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο

Οι αγρότες έχουν απόλυτο δίκιο να ζητούν ως προϋπόθεση διαλόγου την απόσυρση του (αντι)ασφαλιστικού νομοσχέδιου»,  είπε  η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη  μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Σήμερα  διακυβεύεται η αντικατάσταση του μικρομεσαίου κλήρου από "φάρμες"- αγροκτήματα, καλλιεργητικές κι εκτροφής ζώων, χαρακτηριστικές στον πρωτογενή τομέα των βορειοευρωπαϊκών χωρών», η οποία  επικαλέσθηκε  την «ιδιαίτερα αποκαλυπτική», όπως την χαρακτηρίζει, δήλωση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ περί ενδιαφέροντος επενδυτών για αγορά δημόσιας αγροτικής γης.

Δεν εκπροσωπούνται όλα τα μπλόκα

Άγνωστο πάντως παραμένει  εάν θα προκύψει και … «καπνός» από τις επαφές των αγροτών αφού πολλοί αγρότες αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστούν στη συνάντηση.

 Εκπροσωπείται η Κρήτη;

Όπως έχει αποκαλύψει ο ράδιο 9,84 και το neakriti.gr οι αγρότες της Κρήτης υποστηρίζουν ότι δεν θα παραστούν στη συνάντηση,αλλά ότι υπήρξε η υπογραφή από την Κρήτη-  όχι από το Παγκρήτιο Συντονιστικό στο σύνολό του -αλλά από μεμονωμένα  μέλη του, που συμφωνούσαν με την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών - Κτηνοτρόφων - Αλιέων Ελλάδος να πάνε στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

 Πάντως οι αγρότες του μπλόκου στη Νίκαια ζητούν συνάντηση την Τρίτη, μαζί τους συντάσσονται οι αγρότες της Κρήτης που ανήκουν στην Ενωτική Ομοσπονδία, ενώ οι αγρότες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και κυρίως εκείνοι της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην Εξοχή δεν θα πάνε σε καμία συνάντηση.

Με τη δική της αντιπροσωπεία η Συντονιστική Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων

«Εμείς θα τους χαρίσουμε έναν προσχηματικό διάλογο. Δεν γίνεται να συμμετέχουμε σε μια συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους εκπροσώπους μας να τους ορίζουν το Μέγαρο Μαξίμου και άλλες δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, Χρήστος Γκόντιας.

Διευκρίνισε: «Εμείς είμαστε έτοιμοι για τη συνάντηση. Εάν δεν δεχτούν την αντιπροσωπεία που όρισε η δύναμη των μπλόκων μας και εμμένουν στη θέση τους να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα μέλη που άλλοι, έξω από εμάς, όρισαν, τότε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων δεν θα συμμετάσχει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News