Ελλάδα

Συνελήφθησαν δύο άτομα για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών

Στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσαν δύο άνδρες, ηλικίας 44 και 55 ετών, που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε φορτηγό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης εταιρείας εμπορίου τροφίμων και ποτών, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε πεντακόσια λίτρα τσίπουρου, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην αποθήκη της ιδιοκτήτριας εταιρείας, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν εβδομήντα λίτρα τσίπουρου και εξήντα λίτρα κρασί χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά. Τα αλκοολούχα ποτά κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στο Τελωνείο Αθηνών, ενώ οι διαφυγόντες φόροι, δασμοί και τέλη υπέρ του Δημοσίου ανέρχονται στο ποσό των 4.075 ευρώ. Παράλληλα, κατασχέθηκε και το φορτηγό αυτοκίνητο, ως μέσω τέλεσης λαθρεμπορίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκαν η αρμόδια ΔΟΥ και το Τελωνείο Αθηνών και θα ακολουθήσει πλήρης φορολογικός έλεγχος στην εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια