default-image

Ν.Μαριάς: Απόφαση-σφαγείο για τους Έλληνες επιστήμονες

Ελλάδα
Ν.Μαριάς: Απόφαση-σφαγείο για τους Έλληνες επιστήμονες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άσκηση ελληνικού βέτο στις προωθούμενες τροποποιήσεις του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί η Βρετανία στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. η οποία διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ζήτησε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Νότης Μαριάς ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τόνισε επανειλημμένα στις παρεμβάσεις του ότι οι αλλαγές που διεκδικεί η Βρετανία ώστε να αποφευχθεί το BREXIT είναι «σφαγείο -κυρίως- για τους Έλληνες νέους επιστήμονες που τους έδιωξε η τρόικα από την Ελλάδα», αφού σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα μπορούν να παίρνουν εξαίρεση από το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε. και να εφαρμόζουν απαγόρευση καταβολής όλων των επιδομάτων  που προέρχονται από τις εργασιακές σχέσεις, (φοροαπαλλαγές, επίδομα στέγασης, τοκετού, γάμου, τέκνων κλπ).

Η απαγόρευση αυτή θα ισχύει κατά τα πρώτα τέσσερα έτη απασχόλησής τους για όλους τους νεοεισερχόμενους στην τοπική αγορά εργασίας Έλληνες και λοιπούς πολίτες της Ε.Ε. που «μεταναστεύουν» από τις χώρες τους για δουλειά σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ο Νότης Μαριάς επεσήμανε στις συνεντεύξεις του ότι εμείς πρέπει να μπλοκάρουμε αυτή τη διαδικασία αφού η Ελλάδα όχι μόνο δεν κερδίζει τίποτα από αυτή την υπόθεση, αλλά αντίθετα οι Έλληνες εργαζόμενοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εκδιώχθηκαν από την πατρίδα μας λόγω των πολιτικών λιτότητας της τρόικας θα υποστούν ένα «νέο κοινωνικό ρατσισμό».

Τέλος, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής σημείωσε ότι μετά την αναστολή της Σένγκεν από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Σουηδία και τη Δανία, ο περιορισμός των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που προωθείται στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., νομιμοποιεί τις διακρίσεις σε βάρος των εργαζομένων εντός της Ε.Ε. και θέτει περιορισμούς στην ελεύθερη εγκατάσταση εντός της Ένωσης, χτυπώντας με τον τρόπο αυτό για άλλη μια φορά τους λαούς του φτωχοποιημένου από τη μερκελική λιτότητα Ευρωπαϊκού Νότου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News