Ελλάδα

Τριμερής συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ

Τριμερή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, θα έχει σήμερα στις 11:00 ώρα Ελλάδος, πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός Αλέξης.

Στη συνάντηση αυτή αναμένεται να συζητηθούν όλα τα ζητήματα της Συνόδου Κορυφής , το προσφυγικό και τα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία.

Στο μεταξύ, ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από το περιεχόμενο του κειμένου των τελικών συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής που συμφωνήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στις Βρυξέλλες.

Και αυτό διότι, σε σχέση με το προσφυγικό η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει τους τέσσερις βασικούς στόχους που εξαρχής είχε θέσει.

Να σημειωθεί ότι, στο κείμενο υπάρχει αναφορά σε σχέση με τη διασφάλιση της ακεραιότητας της συνθήκης του Σέγκεν, γεγονός που, κατά κάποιο τρόπο, κλείνει την συζήτηση περί αποβολής.

Επίσης, υπάρχει αναφορά στην ανάγκη αποφυγής μονομερών και μη συντονισμένων ενεργειών από τις χώρες μέλη, αναφορά στην ανάγκη επιτάχυνσης της μετεγκατάστασης (relocation) των προσφύγων και αναφορά στην αξιοποίηση του μηχανισμού επανεγκατάστασης (resettlement) των προσφύγων απευθείας από την Τουρκία.

Σχόλια