default-image

Η πολιτική ενότητα δε συνάδει με μονομερείς ενέργειες

Ελλάδα
Η πολιτική ενότητα δε συνάδει με μονομερείς ενέργειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην αντίφαση ανάμεσα στο δόγμα για όλο και μεγαλύτερη πολιτική ενότητα στην Ε.Ε. και τις μονομερείς ενέργειες ορισμένων χωρών στο θέμα του προσφυγικού, στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για το Brexit στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για την «βαθύτατη και σοβαρότατη αντίθεση», μεταξύ του «Εver closer Europe» στο βόρειο άκρο της Ευρώπης και των «μονομερών ενεργειών» που δημιουργούν πλήγματα στο άλλο άκρο της.

Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να βοηθηθεί στις σχέσεις της με την Ευρώπη, αλλά χωρίς να καταστρατηγείται το κοινοτικό κεκτημένο.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι αν η κάθε χώρα βάζει στο τραπέζι ό,τι την εξυπηρετεί και η συζήτηση δεν γίνεται στη βάση αξιών, αργά ή γρήγορα η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Απευθυνόμενος στις χώρες της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία), ο Έλληνας πρωθυπουργός παρατήρησε ότι ενώ μιλούν για φράχτες, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό που αντιμετωπίζουν από τη Μεγάλη Βρετανία είναι επίσης ένας φράχτης (αναφερόμενος στην αναστολή των κοινωνικών επιδομάτων για ευρωπαίους πολίτες).

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι θα πρέπει να βρεθούν συνολικές και συλλογικές λύσεις για την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν είναι εφικτό, καλύτερα να καθυστερήσει η συγγραφή του κειμένου συμπερασμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News