default-image

Καυγάς με τον Υπουργό στη βουλή για τους αγρότες

Κρήτη
Καυγάς με τον Υπουργό στη βουλή για τους αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα φοροεισπρακτικά μέτρα που αφορούν τους αγρότες επιμένει η κυβέρνηση, όπως προέκυψε μετά από επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Ο κ. Αποστόλου ξεκαθάρισε ότι το φορολογικό και το ασφαλιστικό αναφέρονται ρητά στη συμφωνία,ενώ συμφωνήθηκαν και συναποφασίστηκαν εντός του κοινοβουλίου.

"Δεν μπορούν να σας τα δώσουν οι αγρότες παραγωγοί αυτά που ζητάτε. Είστε άβουλοι υπουργοί; Πείτε κάναμε λάθος, είπε ο Ηρακλειώτης βουλευτής. "Ρητά αναφέρονται στη συμφωνία φορολογικό και ασφαλιστικό", απαντά ο Βαγγέλης Αποστόλου. "Μαζί τα συμφωνήσαμε, μαζί τα συναποφασίσαμε εντός του κοινοβουλίου", σημείωσε.

"Εσείς διασπάτε τους αγρότες"

"Θέλετε να δημιουργήσετε εμφύλιο και δια εκφυλισμού να πείτε ότι νικήσατε. Εσείς διασπάτε τους αγρότες", είπε ο Ηρακλειώτης βουλευτής απευθυνόμενος προς τον υπουργό, για να του απαντήσει ότι από την αρχή των κινητοποιήσεων κλήθηκαν σε διάλογο όλοι οι αγρότες και όχι σε ομάδες.

"Πείτε μας πότε θα καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση και οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για το 2015", είπε ο Ηρακλειώτης βουλευτής. Για να πάρει την απάντηση"Είμαστε σε διαδικασία πληρωμών .Έχουν ξεκινήσει ήδη οι καταβολές του 2015".

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει σχετικά με το χρόνο επιστροφής των 300 εκ. ευρώ που όδευσαν προς το ΔΝΤ, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. "Εσείς δέσατε τη χώρα στο ΔΝΤ. Λίγη αλήθεια πρέπει να υπάρχει στα λεγόμενα σας", απάντησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Της Φωτεινής Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News