Ελλάδα

Κάλεσμα Κατρούγκαλου στους αγρότες για διάλογο

Ξανά σε διάλογο καλεί ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος, μετά την ολοκλήρωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Θα ακούσετε τις προτάσεις της κυβέρνησης από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όταν θα έρθουν οι αγρότες, όπως ελπίζουμε και προετοιμάζουμε αυτήν τη συνάντηση στο τέλος της εβδομάδας» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, μιλώντας στους δημοσιογράφος.

Ο κ. Κατρούγκαλος παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη διατυπώσει τις προτάσεις της για τα περισσότερα θέματα όπου υπάρχουν παραμετρικές αλλαγές, όπως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να παραμείνει αυτόνομο το Ταμείο των επιστημόνων, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για σενάρια που δεν έχουν επαφή με τον σχεδιασμό του υπουργείου.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου υπογράμμισε ότι σχεδιάζεται η συνολική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος από 1/1/2017.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι πρόκειται για μια δυναμική διαπραγμάτευση, επισημαίνοντας ότι «είναι ανοιχτό το πεδίο των βελτιώσεων και των τροποποιήσεων».

Σχόλια