Ελλάδα

Μπαράζ επαφών Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες

Μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους θα έχει σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με το προσφυγικό, τη πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους θεσμούς αλλά και τις εσωτερικές εξελίξεις στην χώρα, να κυριαρχούν.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη ξεκινά σήμερα το πρωί με την συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς και στη συνέχεια θα δει την  Επίτροπο Μεταφορών Βιολέτα Μπουλκ.

Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φερχόφσταντ, με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, τον αντιπρόεδρο της Ε.Ε. Βάλντις Ντομπρόφσκις με τον έτερο αντιπρόεδρο αρμόδιο για την Απασχόληση Γίρκι Κατάινεν και με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτου.

Την Πέμπτη ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντόλ και με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αύριο επίσης,  στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ θα έχει συνάντηση με τη καγκελάριο της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ αλλά και με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι και με τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο.

Σχόλια