default-image

Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ελλάδα
Στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις Βρυξέλλες αναμένεται να μεταβεί σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Παράλληλά, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει την Τετάρτη και την Πέμπτη σειρά συναντήσεων με ηγέτες και Eυρωπαίους αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με την Άγκελα Μέρκελ, τον Μαριάνο Ραχόι και τον Πέντρο Πάσος Κοέλιο, τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, τον Μάρτιν Σουλτς, τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόσεφ Ντολ, τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοσταφτ και τους Επιτρόπους Πιερ Μοσχοβισί, Γιούρι Κατάινεν, Κορίνα Κρέτου, Χρήστο Στυλιανίδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για την κατάσταση στην χώρα και για τις δικές του θέσεις και θα διαβεβαιώσει τους συνομιλητές του ότι τόσο στην αντιπολίτευση όσο και στην κυβέρνηση θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις της χώρας.

Σε ό,τι αφορά στο προσφυγικό, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα εκφράσει την συμφωνία του στο ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, θα υποστηρίξει όμως ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και η Ευρώπη πρέπει να κάνει αυτό που της αναλογεί, ενώ θα θέσει και τις ευθύνες της Τουρκίας και την ανάγκη να ασκηθεί πίεση για να καλύψει τις δικές της υποχρεώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News