default-image

Να αποσυρθεί το σχέδιο του ασφαλιστικού ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

Ελλάδα
Να αποσυρθεί το σχέδιο του ασφαλιστικού ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό ζητεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκης. Σε δήλωσή του, τόνισε πως ο λογαριασμός του 1,8 δισ. εξοικονόμησης στο ασφαλιστικό είναι προϊόν της καταστροφικής διαπραγμάτευσης του κ. Τσίπρα τους προηγούμενους μήνες.

Όπως είπε, η υφιστάμενη πρόταση για το ασφαλιστικό είναι μία πρόταση άδικη η οποία φορτώνει το λογαριασμό στις επόμενες γενιές και επιβαρύνει πάρα πολύ την παραγωγική Ελλάδα και την Ελλάδα η οποία δημιουργεί και η Ελλάδα η οποία σήμερα δυστυχώς για την κυβέρνηση αλλά και τη χώρα είναι στους δρόμος και διαμαρτύρεται».

Η ΝΔ έχει επισημάνει ότι το ασφαλιστικό δεν πρόκειται να λυθεί όσο η ελληνική οικονομία δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «δυστυχώς δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα από αυτή την κυβέρνηση που να μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορεί η οικονομία πάλι να αναπτυχθεί».

«Δεν βλέπουμε στήριξη επενδύσεων, δεν βλέπουμε στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, βλέπουμε μόνο άρνηση να προσαρμοστεί αυτή η κυβέρνηση στην πραγματικότητα του πώς θα έρθει η ανάπτυξη» σημείωσε και επανέλαβε:

«Εμείς ζητήσαμε την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου επειδή στη βασική του φιλοσοφία είναι ένα νομοσχέδιο προβληματικό και εσφαλμένο. Δυστυχώς η κυβέρνηση ουδέποτε μπήκε στον κόπο να συζητήσει τις προτάσεις της ΝΔ και θα πρέπει επιτέλους να σοβαρευτεί».

Την αντίθεση της ΓΣΕΕ στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξέφρασε για άλλη μία φορά και ο πρόεδρός της Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε, αυτό που φέρνει η κυβέρνηση δεν είναι ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά μια δημοσιονομική διευθέτηση με έντονα φορολογικά στοιχεία και δεν μπορεί να δώσει καμία λύση στο μείζον πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης.

«Ζητούμε να την προωθήσει αυτή τη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης που επισκέφθηκαν τη ΓΣΕΕ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που συνομιλεί μόνο με τους εργοδότες» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο, «η χώρα να είναι συνεπής στις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της και να καθίσουμε να κάνουμε έναν εκτεταμένο κοινωνικό και πολιτικό διάλογο, ώστε να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα κάνουν το σύστημα και βιώσιμο και κοινωνικά αποτελεσματικό».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News