default-image

Σε κλίμα οδύνης η εξόδιος ακολουθία του Αν. Τουλίτση

Ελλάδα
Σε κλίμα οδύνης η εξόδιος ακολουθία του Αν. Τουλίτση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συνάδελφοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, συγγενείς και φίλοι είπαν σήμερα το "τελευταίο αντίο" στον υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση.

Ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτση, κυβερνήτης του ελικοπτέρου ΑΒ-212, έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, όταν το ελικόπτερο συνετρίβη σε απόκρημνη πλαγιά της Κινάρου, διεξάγοντας τακτικό παίγνιο, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/2016.

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και άγημα του Πολεμικού Ναυτικού απέδωσε τιμές. Δύο λέξεις βγήκαν από το στόμα των παρευρισκομένων: "Αθάνατος. Ήρωας".

Στην εξόδιο ακολουθία, που εψάλη στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση Αττικής, παραβρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος έχασε χθες το βράδυ τον πατέρα του, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αύριο στις 13:00 στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην 'Αρια Ναυπλίου, θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία για τον υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Τη Δευτέρα στις 15:00 στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ίλιον θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία για τον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου ναυτίλο του ελικοπτέρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News