Ελλάδα

Στο Δημόσιο περνά το Μέγαρο Μουσικής

Στην κυριότητα του Δημοσίου περνά το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Σύμφωνα με την τροπολογία, το Ελληνικό Δημόσιο καθίσταται ιδιοκτήτης του συνολικού κτιριακού συγκροτήματος των 170.000 τ.μ., όπως επίσης και των οφειλών του Μεγάρου Μουσικής, με εξαίρεση όσες υποχρεώσεις του Μεγάρου έχουν συμψηφιστεί ή εισπραχθεί από το Δημόσιο, φόρους ή πάσης φύσεως εισφορές υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ τρίτων.

Σε αντάλλαγμα, το εντεκαμελές ΔΣ θα ορίζεται, όπως προβλέπει η τροπολογία, κατά πλειοψηφία από το Δημόσιο, έξι μέλη από τον υπουργό Πολιτισμού, δύο μέλη από τον υπουργό Οικονομικών και τρία μέλη θα υποδεικνύονται από τον Σύλλογο «Φίλων της Μουσικής», στον οποίο παραχωρούνται δωρεάν προς χρήση για έως πέντε εκδηλώσεις οι μεγάλες αίθουσες και έως πέντε οι μικρές αίθουσες του Μεγάρου Μουσικής.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα, «η ανάληψη των δανειακών υποχρεώσεων του ΟΜΜΑ, ύψους 326,33 εκατ. ευρώ είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δεν επιβαρύνει δηλαδή παραπάνω ούτε το χρέος, ούτε το έλλειμμα, αφού έχει ήδη μέχρι τώρα συνυπολογιστεί, ενώ η ανάληψη των λειτουργικών ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του, ύψους 12.387.000 ευρώ, θα επιχορηγηθεί εκτάκτως και κατ' εξαίρεση από το τακτικό αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2016».

Σχόλια