default-image

Απαγορεύει η Τουρκία τις έρευνες για το ελικόπτερο

Ελλάδα
Απαγορεύει η Τουρκία τις έρευνες για το ελικόπτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΟΤΑΜ με την οποία απαγορεύουν την προσέγγιση των σωστικών συνεργείων στη θαλάσσια περιοχή, διεκδικώντας να αναλάβουν εκείνοι την επιχείρηση εντοπισμού του ελικοπτέρου και του τριμελούς πληρώματος εξέδωσαν οι Τούρκοι.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που έχει και τον πρώτο λόγο σε αυτές τις διαδικασίες και οι οποία κύρωσε την τουρκική ΝΟΤΑΜ Α0701/16 .

Είχαν προηγηθεί τέσσερις τουρκικές ΝΟΤΑΜ με τις οποίες η Άγκυρα αποκρούει τρεις ελληνικές που αφορούν δεσμεύσεις περιοχών για ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά την επίσημη ενημέρωση, σχετικά με την ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την Τουρκία.

«Με το που ξεκίνησε η διαδικασία της έρευνας και διάσωσης, εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ από τις ελληνικές αρχές στις 04:05. Πάνω σε αυτή τη ΝΟΤΑΜ, βασίστηκαν οι τουρκικές αρχές και εξέδωσαν άλλη μία ΝΟΤΑΜ στην οποία ζήτησαν, όσοι λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση να απευθύνονται στις Τουρκικές αρχές», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News