default-image

Βερολίνο: Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να δράσει υποβοηθητικά

Ελλάδα
Βερολίνο: Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να δράσει υποβοηθητικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία και του Τουρκία θέλουν να συζητηθεί πώς το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να διαδραματίσει υποβοηθητικό ρόλο στον έλεγχο της κατάστασης στη θάλασσα, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφορικά με τη γερμανοτουρκική πρόταση για εμπλοκή της Συμμαχίας στις προσπάθειες καταπολέμησης των διακινητών προσφύγων στο Αιγαίο.

Αυτό γίνεται «στο πλαίσιο του από κοινού καθορισμένου στόχου της καταπολέμησης της εγκληματικότητας των διακινητών», διευκρίνισε ο Ζάιμπερτ και συνέχισε: «Πρόκειται πρώτα για τη βασική πεποίθηση, την οποία μοιράζονται η Γερμανία και η Τουρκία, ότι η τωρινή κατάσταση σε ύδατα του ΝΑΤΟ δεν είναι ανεκτή».

Όπως είπε, καθημερινά χάνονται ζωές λόγω της δραστηριότητας των διακινητών και τίθεται το ερώτημα αν υπάρχει η δυνατότητα να βοηθήσει το ΝΑΤΟ στη στήριξη της Frontex και της τουρκικής ακτοφυλακής.

«Περί αυτού πρόκειται», πρόσθεσε, «και αυτό θα συζητηθεί τώρα με ησυχία με τους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ (σε συνεδρίαση σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες) και μετά θα δούμε τη συνέχεια. Δεν θέλω να προκαταλάβω τις διαβουλεύσεις».

Ερωτηθείς αν τώρα υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση μεταξύ των ηγετών Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι από την πλευρά της καγκελαρίου υπάρχει η βασική πρόθεση για ένα τέτοιο ραντεβού.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία. «Τώρα πρέπει πρώτα να γίνει συζήτηση για αυτή την συγκεκριμένη πρωτοβουλία στο ΝΑΤΟ», επέμεινε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News