Ελλάδα

ΤΕΕ προς Σκουρλέτη: Διάλογος πριν τις αποφάσεις για την κτηματογράφηση

Κάλεσμα προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Πάνο Σκουρλέτη και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΧΑ ΑΕ να μην προχωρήσουν, σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, σε οποιαδήποτε απόφαση για το διαγωνισμό ΚΤΙΜΑ_13 που αφορά περίπου το 70% της κτηματογράφησης της χώρας απευθύνει με ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ.

Η ΔΕ ΤΕΕ τονίζει στην ανακοίνωση ότι πληροφορήθηκε μόλις χθες το γεγονός ότι το ΔΣ της ΕΚΧΑ θα συνεδριάσει την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου με θέμα την ακύρωση του διαγωνισμού ΚΤΙΜΑ_13 του έργου του Κτηματολογίου που περιλαμβάνει περίπου το 70% της κτηματογράφησης της χώρας.

«Ωστόσο κάτι τέτοιο», σημειώνει η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος «δυναμιτίζει την έννοια του διαλόγου για το μεγαλύτερο από τα αναπτυξιακά έργα της Χώρας. Η ΔΕ ΤΕΕ καλεί τον αρμόδιο υπουργό και τη διοίκηση της ΕΚΧΑ ΑΕ να μην λάβουν καμία απόφαση πριν τη συνάντηση και συζήτηση με τη διοίκηση του ΤΕΕ».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Γιώργο Στασινό δεν είναι αποδεκτή η πρακτική του αιφνιδιασμού όλων των φορέων και της αγοράς με αποφάσεις χωρίς προειδοποίηση και χωρίς διάλογο. «Το Κτηματολόγιο είναι το μεγαλύτερο μεγάλο έργο της χώρας και πρέπει να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος.

Αποτελεί το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας που μέχρι σήμερα απουσιάζει. Πριν οποιαδήποτε απόφαση, είτε εγκριτική είτε απορριπτική των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για το μεγαλύτερο μέρος της κτηματογράφησης της χώρας, τόσο η ΕΚΧΑ όσο και το Υπουργείο οφείλουν να συζητήσουν με τους φορείς και να ξεκαθαρίσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου», τονίζει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ.

Σχόλια