default-image

Πάνω απο 50 τα κενά σε δημοτικά-νηπιαγωγεία

Κρήτη
Πάνω απο 50 τα κενά σε δημοτικά-νηπιαγωγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας να πραγματοποιηθεί άμεσα φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν στο νομό  Ηρακλείου στέλνει  ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Αν και  η σχολική χρονιά έχει «διανύσει» ένα μεγάλο μέρος ,στο νομό Ηρακλείου υπάρχουν ακόμη κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό κυρίως στην πρωινή ζώνη στα δημοτικά σχολεία, σε κλειστά ολοήμερα τμήματα και σε αρκετά νηπιαγωγεία όπου τα ολοήμερα τμήματα δε λειτουργούν ενώ ως γνωστόν ,ούτε το νηπιαγωγείο της Εμπάρου δεν λειτουργεί.

Ενδεικτικά:

Κενά δασκάλων στην πρωινή ζώνη: 17            (1ο Δημ. Σχολείο Γαζίου, Δημ. Σχολείο Πετροκεφαλίου, Δημ. Σχολείο Γαζίου, Δημ. Σχολείο Γαλιάς, 2ο Δημ. Σχολείο Γαζίου,2ο Δημ. Σχολείο Μαλίων, Δημ. Σχολείο Μυρτιάς,48ο Δημ. Σχολείο,21ο Δημ. Σχολείο,50ο Δημ. Σχολείο ,25ο-27ο Δημ. Σχολείο κ.ά.)

Ολοήμερα δημοτικά: 12

Νηπιαγωγείο Εμπάρου: Κλειστό

Ολοήμερα Νηπιαγωγεία: 27

Κενά σε Γαλλικά/Γερμανικά

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» απαιτεί από τους αρμόδιους φορείς και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πραγματοποιηθεί άμεσα φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν στο νομό μας.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους γι' άλλη μια φορά επισημαίνουμε πως η μοναδική λύση στο πρόβλημα των κενών είναι να πραγματοποιηθούν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί προκειμένου το Δημόσιο Σχολείο να «ανασάνει» και να επικρατήσει το αυτονόητο, δηλαδή με την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι Εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News