default-image

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο πρωθυπουργός

Ελλάδα
Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο πρωθυπουργός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργικό συμβούλιο με χαρακτήρα διαγγέλματος συγκαλεί στις 10:30 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με φόντο μια σειρά θεμάτων, αγροτικές κινητοποιήσεις, αξιολόγηση, προσφυγικό, τα οποία μοιάζουν να απειλούν την κυβέρνηση, αλλά και με το θέμα των πρόωρων εκλογών να ξορκίζεται μεν από το Μέγαρο Μαξίμου, να μπαίνει στο τραπέζι όμως από τον κυβερνητικό εταίρο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει την πρόθεση της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατόν της αξιολόγησης προκειμένου να αποφευχθούν νέοι τριγμοί στην οικονομία, την ώρα που, όπως θα τονίσει, η παγκόσμια συγκυρία στις αγορές και το προσφυγικό ζήτημα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για νέα όξυνση της ελληνικής οικονομικής κρίσης.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν οι παρεμβάσεις και τυχόν νέες βελτιωτικές κινήσεις για το Ασφαλιστικό, με το βλέμμα στο Eurogroup.

Σε ότι αφορά τους αγρότες, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο, αποκλείοντας ωστόσο ένα τέτοιο ενδεχόμενο από μηδενική βάση.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να στείλει σαφές μήνυμα και για το προσφυγικό, με φόντο την γερμανό - τουρκική πρόταση για  εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διάσωση και αποτροπή των διακινητών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να τονίσει πως η συνδρομή του ΝΑΤΟ μπορεί να γίνει δεκτή από την ελληνική πλευρά μόνο αν αυτή αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στην νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, μετά το χθεσινό νέο ναυάγιο στη Διάσκεψη των Προέδρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News