default-image

Σημαντική δωρεά του Δ.Σιούφα στη Βουλή των Ελλήνων

Ελλάδα
Σημαντική δωρεά του Δ.Σιούφα στη Βουλή των Ελλήνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριος Γ. Σιούφας δώρισε στην Βουλή την συλλογή ενθυμίων και αναμνηστικών της πολιτικής του διαδρομής.

Τα ενθύμια της συλλογής θα παραμείνουν στη Βιβλιοθήκη της Βουλής μαζί με τις συλλογές πολλών πολιτικών, οι οποίοι τις παρέδωσαν στην Βουλή. Η συλλογή αποτελείται από 518 ενθύμια και αναμνηστικά.

Αυτά θα προστεθούν στα 129 ενθύμια και αναμνηστικά από τις επίσημες συναντήσεις τις οποίες είχε ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων την περίοδο 2007-2009, τα οποία παραδόθηκαν την ίδια περίοδο στην Γενική Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Επικοινωνίας και στη Βιβλιοθήκη της Βουλής.

Ο κ. Δημήτρης Σιούφας δήλωσε: «επιστρέφοντας τα ενθύμια της πολιτικής διαδρομής μου, επιτελώ καθήκον τιμής προς το Κοινοβούλιο στο οποίο υπηρέτησα επί τρεις δεκαετίες με εντολή του Ελληνικού Λαού, τη Χώρα, το Λαό της, τη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό».

Ο πρώην Πρόεδρος δώρισε επίσης στη Βιβλιοθήκη του δήμου Καρδίτσας 2.283 τόμους βιβλίων, 400 τεύχη σπάνιων πολιτικών και οικονομικών περιοδικών και 49 ενθύμια και αναμνηστικά. Στη Βιβλιοθήκη της γενέτειράς του, τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, δώρισε 339 τόμους βιβλίων, 35 ενθύμια και αναμνηστικά.

«Θεώρησα καθήκον μου να δωρίσω τα βιβλία μου και ορισμένα ενθύμια, στους τόπους που έμαθα τα πρώτα γράμματα ως συμβολή στην εκπαίδευση της νέας γενιάς και στην παιδεία των συμπολιτών μου», προσθέτει ο κ. Σιούφας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News