Ελλάδα

Στο εδώλιο για τη δολοφονία Κουμανταρέα

Ενώπιων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα βρεθούν σήμερα οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 29χρονος Κοσμίν Γκαϊτάν και ο 26χρονος Στεφάν Ματασαρεάνου, έστησαν καρτέρι το βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου 2014 στο συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη προκειμένου να τον ληστέψουν.

Όταν εκείνος αρνήθηκε να τους αποκαλύψει το σημείο όπου υπήρχαν κρυμμένα χρήματα, εκείνοι σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο τον ξυλοκόπησαν και εν συνεχεία τον στραγγάλισαν.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει πως ο Ματασαρεάνου, που γνώριζε τον Μένη Κουμανταρέα, ήξερε πως ο συγγραφέας είχε εισπράξει περίπου 150.000 ευρώ από πώληση ακινήτου και τον πίεζε να του δώσει χρήματα, ωστόσο στην απολογία του στην ανακρίτρια ο Στεφάν Ματασαρενάου είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση ρίχνοντας την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του και είχε ισχυριστεί ότι λάτρευε τον συγγραφέα σαν πατέρα του.

Στην αστυνομία είχε πει πως διαπληκτίστηκε με τον συγγραφέα και πως τσαντίστηκε και τον έσπρωξε με το ένα του χέρι προσθέτοντας ότι δεν ήθελε να του κάνει κανένα κακό και επιπλέον ότι δεν το χτύπησε.

"Ο Μένης έπεσε δίπλα από μία πολυθρόνα και τον άκουσα που έβγαλε ένα βογγητό σαν "αχ". Έμεινε εκεί πεσμένος και δεν τον είδα να σηκώνεται. Τότε εγώ τσαντισμένος, είπα του Κοσμίν να φύγουμε και βγήκαμε από το διαμέρισμα», φέρεται να είπε.

Επιπλέον είχε αρνηθεί πως πήρε χρήματα ή αντικείμενα αξίας από το διαμέρισμα του συγγραφέα.

Από την πλευρά του ο Κοσμίν Γκαϊτάν είχε υποστηρίξει πως ο συγκατηγορούμενός του ήταν ο δράστης της δολοφονίας και ότι ο Ματασαρεάνου χτύπησε πολλές φορές τον άτυχο συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας του όταν εκείνος αρνήθηκε να τους δώσει δανεικά.

Σχόλια