default-image

Θέλουν να κατέβουν τρακτέρ στο Σύνταγμα - σύσκεψη στη Λάρισα

Οικονομία
Θέλουν να κατέβουν τρακτέρ στο Σύνταγμα - σύσκεψη στη Λάρισα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Νίκαια Λάρισας αποτελεί το επίκεντρο των εξελίξεων όσον αφορά στο μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων καθώς από τις 12 το μεσημέρι βρίκσεται σε εξέλιξη σύσκεψη εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα.Μια από τις προτάσεις που ακούστηκαν ήταν να μεταβούν οι αγρότες με τρακτέρ στο Σύνταγμα και να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο.

Στο κάλεσμα του μπλόκου της Νίκαιας έχουν ανταποκριθεί μπλόκα από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη.

Βασικό στόχος της σημερινής πανελλαδικής συνάντησης είναι ο συντονισμός και συγχρονισμός για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Στην συνάντηση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ,πάντως, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μελών του, χθες το βράδυ, δεν συμμετέχουν εκπρόσωποι του μπλόκου των Τεμπών.Ενώ, επίσης, μετά από σχετική τους απόφαση τα Τέμπη ανοίγουν σήμερα μετά από 24ωρο αποκλεισμό και παραμένουν ανοιχτά μέχρις τις 6 το απόγευμα,οπότε και θα ξανακλείσου εκ νέου ,επίσης, για 24 ώρες.

Προτάσεις αγροτών

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών μετά από συνεννόηση και με άλλα μπλόκα θα δώσουν στη δημοσιότητα κείμενο με συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό όσο και το κόστος παραγωγής. Το κείμενο θα απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα και θα κοινοποιείται τόσο προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και προς τα κόμματα, και όπως λένε οι αγρότες αναμένουν μία κίνηση «καλής θέλησης» από πλευράς της κυβέρνησης.

Παράλληλα,απορρίπτουν τελικά την πρόταση που τους απηύθηνε για διάλογο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης .

Αίτημα των αγροτών παραμένει η σύγκλιση διακομματικής επιτροπής η οποία επί τούτου θα ασχοληθεί με το αγροτικό ζήτημα και τα κόμματα θα εκπροσωπούνται σε αυτή σε ανώτατο επίπεδο. Εκφρράζουν την δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι έχουν σταλεί «ονομαστικές» προσκλήσεις σε αγρότες προκειμένου να μετάσχουν στην συνεδρίαση της ως άνω θεσμοθετημένης επιτροπής, τονίζοντας ότι δεν τους ζητήθηκε να ορίσουν οι ίδιοι εκπροσώπους των μπλόκων τους και ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναγνωρίζουν αυτού τους είδους την διαδικασία και όσους ενδεχομένως μετάσχουν σε αυτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News