default-image

Ποτάμι: Ο Σόιμπλε να σεβαστεί τις προσπάθειες των Ελλήνων

Ελλάδα
Ποτάμι: Ο Σόιμπλε να σεβαστεί τις προσπάθειες των Ελλήνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η επανάληψη της γνωστής θέσης του κ. Σόιμπλε για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη λειτουργεί υπονομευτικά στη σκληρή προσπάθεια που καταβάλει ο ελληνικός λαός», αναφέρει του το Ποτάμι, σχολιάζοντας αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Όπως τονίζει η Σεβαστουπόλεως, η παραμονή της χώρας στο ευρώ κρίθηκε το καλοκαίρι, λόγω κυρίως της επιμονής που έδειξαν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας.

«Τότε ναυάγησαν τα σχέδια του κ. Σόιμπλε αλλά και πολλών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» προσθέτει και τονίζει ότι η επιμονή σε σενάρια Grexit δημιουργεί κλίμα αστάθειας, κάνει την κατάσταση στην Ελλάδα ακόμη δυσκολότερη και οδηγεί σε μεγαλύτερες θυσίες τους πολίτες.

Καλεί επίσης τον κ. Σόιμπλε «να σεβαστεί τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων και τη βούληση του ελληνικού λαού».

Η Ελλάδα είναι δύσκολο να ανακάμψει δίχως υποτίμηση, είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης, στο Αμβούργο.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, o κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι το 2011 είχε προτείνει στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, την προσωρινή έξοδο της χώρας από την Eυρωζώνη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News