Ελλάδα

Η πολιτική της κυβέρνησης εξυπηρετεί τα μονοπώλια και τα καρτέλ

Την κυβέρνηση που κάνει ότι δεν ξέρει γιατί βρίσκονται οι αγρότες στα μπλόκα, όπως προέκυψε και από την τοποθέτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κατήγγειλε ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Επίκαιρη Επερώτηση του ΚΚΕ για τους αγρότες.

Επισήμανε ότι οι λόγοι για τους οποίους, είναι οι αγρότες στα μπλόκα και καλά κάνουν να είναι γιατί οι φόροι ανεβαίνουν συνέχεια όπως οι εισφορές, ο ΕΛΓΑ, ο ΟΓΑ, γιατί τους κόβονται οι βοσκήσιμες εκτάσεις που χαρακτηρίζονται μη επιλέξιμες, τους κόβονται οι επιδοτήσεις, ενώ είναι απλήρωτοι για παλαιότερες επιδοτήσεις.

Ο Μ. Συντυχάκης κατήγγειλε την κυβέρνηση, που στελέχη της κάνουν λόγο για όρια νομιμότητας, άρα ξέρει πολύ καλά γιατί είναι στο δρόμο οι αγρότες και τους απειλεί και τους εκβιάζει γιατί διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Η πολιτική της κυβέρνησης, συνέχισε ο κομμουνιστής βουλευτής στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια και τα καρτέλ. Η μόνη εναλλακτική λύση, είναι η πρόταση του ΚΚΕ που θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού, με καλής ποιότητας και φθηνά προϊόντα, που θα βάλει σε κίνηση τις παραγωγικές δυνάμεις, θα διασφαλίζει το εισόδημα των παραγωγών. 

Σχόλια