Ελλάδα

Τα παιδιά συναντούν τους επιστήμονες στο Μ.Φ.Ι

«Η ζωή στους θαμνότοπους της Κρήτης» είναι το κεντρικό θέμα της παρουσίασης που διοργανώνεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σάββατα με τους Επιστήμονες».

Τα «Σάββατα με τους Επιστήμονες» διοργανώνονται από το Μουσείο το πρώτο και τρίτο Σάββατο κάθε μήνα. Η γενική είσοδος είναι έξι ευρώ, ενώ για τα παιδιά, για τα ΑμέΑ και τα μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» η είσοδος είναι δωρεάν.

Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν, να εξερευνήσουν και να φτιάξουν κατασκευές κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. Τα θέματα που θα συζητηθούν στην παρουσίαση του Σαββάτου είναι τα εξής:

- Γιατί οι θάμνοι έχουν αγκάθια;

- Πώς αντιμετωπίζουν το χειμώνα οι πεταλούδες και τα σκαθάρια;

- Πόσα ενδημικά ζώα ζουν στους θαμνότοπους της Κρήτης;

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 - 12:00       Συζήτηση με θέμα: «Η ζωή στους θαμνότοπους της Κρήτης» με τη Δρ Κατερίνα Βαρδινογιάννη, Μαλακολόγο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.

12:15 - 14:00       «Μαθαίνω παίζοντας με τα μικρά ζωάκια των θαμνοτόπων» (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες από 4 έως και 6 ετών).

12:15 - 14:00       «Εργαστήριο ζωολογίας».Εξερευνώ, ταξινομώ και παρατηρώ, με τη βοήθεια των στερεοσκοπίων, διάφορα μικρά ζώα (δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου για ηλικίες από 7 ετών και πάνω).

12:00 - 14:00       «Φτιάχνουμε Δαχτυλοζωάκια;». Κατασκευές με νεροχρώματα, φυσικό πηλό και άλλα υλικά.

Μετά το τέλος της συζήτησης οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν συλλογές μικρών ταριχευμένων ζώων των θαμνοτόπων της Κρήτης, όπως πεταλούδες, σαλιγκάρια, σκαθάρια, ακρίδες, αράχνες, σκορπιούς  κ.ά.

Σχόλια