default-image

Συνάντηση Τσίπρα με τους ΥΠΕΣ Γαλλίας - Γερμανίας

Ελλάδα
Συνάντηση Τσίπρα με τους ΥΠΕΣ Γαλλίας - Γερμανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τους υπουργούς της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ και της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέ θα έχει, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 11:30 το πρωί, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο υπουργοί επισκέπτονται την χώρα μας προκειμένου να διαπιστώσουν οι ίδιοι την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά νησιά που δέχονται κατά κύριο λόγο τις ροές των προσφύγων και να εξετάσουν τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσουν την Αθήνα.

Ο γάλλος υπουργός, μάλιστα επισκέφθηκε, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τη Λέσβο την Πέμπτη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργά το απόγευμα μαζί με τον Γιάννη Μουζάλα ο Μπερνάρ Κανζέβ τόνισε πως «τα hotspots είναι από τους βασικούς πυλώνες που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος». Σημείωσε δε, την ανάγκη βοήθειας προς την χώρα τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να στηρίξει την Ελλάδα, αλλά θα πρέπει και η Ελλάδα να βοηθήσει σ' αυτό.

Σχετικά με τον έλεγχο των προσφυγικών μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία, ο γάλλος υπουργός τόνισε πως «η Τουρκία θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί σε ό,τι αφορά το θέμα παροχής βίζας με την ευρωπαϊκή πολιτική.

Υπενθυμίζεται ότι χτες, ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Δωρητών για τη Συρία στο Λονδίνο ζήτησε ένα ισχυρό πρόγραμμα επανεγκατάστασης των προσφύγων στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες. 

Όπως τόνισε, «χρειαζόμαστε μια πιο μακροπρόθεσμη στρατηγική προσέγγιση, εστιασμένη στην αποτελεσματική και ανθρώπινη διαχείριση των προσφυγικών ροών». 

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι από τον Ιούλιο, η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει ροές περισσότερων από 900.000 ανθρώπων, από τους οποίους περίπου 500.000 είναι Σύροι. «Το κόστος διαχείρισης αυτών των ροών είναι τεράστιο, την ίδια στιγμή που το Λιμενικό έχει σώσει πάνω από 150.000 πρόσφυγες και μετανάστες». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News