default-image

Συνάντηση Αρναουτάκη με Κουντουρά και διεθνείς tour operators

Ελλάδα
Συνάντηση Αρναουτάκη με Κουντουρά και διεθνείς tour operators

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαδοχικές συναντήσεις είχε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης,  με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, το γ. γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο και εκπροσώπους της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, με μεγάλους Ρώσους tour operators. Στόχος όλων, να στηριχθεί η ροή των Ρώσων τουριστών στην χώρα μας και στην Κρήτη με κάθε δυνατό τρόπο, την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Στις τέσσερεις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων ρωσικών τουριστικών οργανισμών Tez tour, Coral, Pegas Travel και  Anex Tour, έγινε ενημέρωση από τους tour operators για  το φετινό σχεδιασμό τους, σχετικά με τη ροή των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα και την Κρήτη και  εξετάστηκε το πλαίσιο της συνεργασίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η δυναμική που έχει αναπτυχθεί για τον εισερχόμενο τουρισμό από την Ρωσία στην Ελλάδα.

Μεταξύ των θεμάτων που κυριάρχησαν ήταν το θέμα της Visa, σχετικά με  την  επίλυση του οποίου η υπουργός διαβεβαίωσε  πως θα δημιουργηθούν άμεσα Visa centers και θα γίνει περαιτέρω στελέχωση των προξενείων. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου  μέσω προγραμματισμού επιπλέον αεροπορικών πτήσεων τον Απρίλιο, το Μάιο και τον Οκτώβριο, η μέγιστη επικοινωνιακή αξιοποίηση του Έτους Ελλάδας -Ρωσίας,  η συνεργασία με τον ΕΟΤ σε στοχευμένες και από κοινού  δράσεις προβολής, καθώς και η ανάπτυξη του θρησκευτικού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων ρωσικών οργανισμών εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αναφορικά με την οικονομική κατάσταση στη Ρωσία λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού, η οποία καθιστά ακριβότερη την επίσκεψη των Ρώσων τουριστών στις χώρες της Ευρώπης και τους στρέφει στον εσωτερικό τουρισμό, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κριμαίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Ωστόσο, εκτιμήθηκαν  ιδιαίτερα οι πρωτοβουλίες της ελληνικής πλευράς και εκφράστηκε  η βούλησή τους για συνεργασία, με στοχευμένες δράσεις προκειμένου να υποστηριχτεί κάθε υγιής και γόνιμη δραστηριότητα.

Την πεποίθησή του πως το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία θα είναι ικανοποιητικό τη φετινή σεζόν, εξέφρασε ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Βαμιεδάκης αλλά, τόνισε, πως λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ρωσία, δεν πρέπει να κυριαρχήσει από την πλευρά μας εφησυχασμός και υπέρμετρη αισιοδοξία.

«Οι συντονισμένες δράσεις Υπουργείου, Ε.Ο.Τ και Αυτοδιοίκησης στέλνουν θετικό μήνυμα στους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες» πρόσθεσε ο κ. Βαμιεδάκης. «Κοινός στόχος όλων, να επιλυθούν πρακτικά θέματα όπως το θέμα της Visa, να ενισχυθούν περισσότερο τα δύο άκρα της τουριστικής περιόδου  και να υποστηριχτεί  με τον καλύτερο  δυνατό τρόπο το 2016 ως Έτος Ελλάδας- Ρωσίας. Σύντομα πάντως, θα πραγματοποιηθούν  ανάλογες συναντήσεις και με τουριστικούς πράκτορες μεγάλων τουριστικών οργανισμών και άλλων χωρών, προκειμένου να  αναληφθούν πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των κρατήσεων προς την Ελλάδα, αφού  λόγω του ευμετάβλητου και ρευστού οικονομικού περιβάλλοντος, αναμένεται και φέτος  μεγάλος όγκος κρατήσεων της τελευταίας στιγμής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News