default-image

Συνάντηση του Νίκου Βούτση με συνδικαλιστικούς φορείς

Ελλάδα
Συνάντηση του Νίκου Βούτση με συνδικαλιστικούς φορείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Βουλή μπορεί να εξασφαλίσει, άμεσα, μέσα από τις διακομματικές διαδικασίες της, έναν σοβαρό, άνετο και συντεταγμένο διάλογο  πάνω στο σύνολο των προβλημάτων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, των επιστημονικών φορέων και των αγροτών, τους οποίους δέχθηκε στη Βουλή.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης και η κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς και οι Πρόεδροι των Διαρκών Επιτροπών, Κοινωνικών Υποθέσεων  κ. Νικόλαος Μανιός και Παραγωγής και Εμπορίου κ. Χαρά Καφαντάρη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, επισήμανε ότι «η πολύ δύσκολη σημερινή κατάσταση έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας τα τελευταία πέντε με έξι χρόνια εξαιτίας πολιτικών που ασκήθηκαν και δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν, με σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις».

Επίσης, ο κ. Βούτσης δήλωσε ότι «μπορεί άμεσα, αύριο μεθαύριο, να οργανωθούν  συζητήσεις μέσα στη Βουλή, επί της ουσίας, όχι μόνο για το ασφαλιστικό, αλλά και για το φορολογικό που έρχεται και για το σύνολο των νομοθετημάτων, τα οποία συμπυκνώνουν και την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά αντίστοιχα και τις ανάγκες του κόσμου οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν».

Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι «η Βουλή μπορεί να διασφαλίσει αυτή τη δημοκρατική διαδικασία, έτσι ώστε αυτός ο διάλογος να γίνει με έναν τρόπο που κανένας δεν θα αισθάνεται ότι βρίσκεται σε ομηρία, είτε ότι είναι στον τοίχο, είτε καθ΄ υπαγόρευση, είτε από πλευράς της κυβέρνησης, είτε από πλευράς των κοινωνικών τάξεων».

«Αυτή τη διάθεση την έχουμε, την έχει και η κυβέρνηση εξ όσων γνωρίζω», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής και επανέλαβε ότι «μπορεί να γίνει ένα βήμα με αφορμή και τη σημερινή μας συνάντηση, ώστε να οργανωθούν αυτές οι συζητήσεις άμεσα, πριν να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους Θεσμούς, οι οποίες εξελίσσονται, και μάλιστα σε μια ατζέντα που θέτει και άλλα ζητήματα και για τα οποία δεν θα θέλαμε να υπάρξει προσχώρηση σε αντιλήψεις που θα επιφέρουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα».

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ο κ. Βούτσης ήταν σαφής: «Το λέω ευθέως ότι οριζόντιες περικοπές που αφορούν το παρόν και το μέλλον, οι οποίες μεροληπτικά, αρνητικά για την κοινωνία θα επισωρευτούν πάνω σε ό,τι έγινε τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια, είναι εντελώς έξω από την αντίληψή μας. Όχι μόνο των συγκυβερνώντων κομμάτων, πιστεύω ευρύτερα και από άλλες πτέρυγες της Βουλής».

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει λοιπόν το έδαφος για τέτοιες γόνιμες συζητήσεις, παρότι, ενδεχομένως, οι διαφορές που επισημαίνονται αυτή τη στιγμή να είναι αρκετά σημαντικές. Άμεσα μάλιστα και με διακομματική παρουσία, από πλευράς της Βουλής, παρουσία και της κυβέρνησης, καθώς και από την πλευρά σας, με παρουσία όλων των φορέων, των επιτροπών των αγροτών, των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων».

Εκ μέρους των εκπροσώπων των εργαζομένων παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βλασταράκος Μιχάλης, Πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μουτάφης Βασίλης, Οργανωτικός Γραμματέας ΓΣΕΕ, Στασινός Γιώργος, Πρόεδρος ΤΕΕ, Πατούλης Γιώργος, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Αντωνάκος Αντώνης, μέλος Ε.Ε.  ΑΔΕΔΥ, Σταμόπουλος Γιάννης, εκπρόσωπος Αγροτών Λοκρίδας, Λουράντος Κώστας,  Πρόεδρος  Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Καραγεωργόπουλος Δημήτρης, Γραμματέας Τύπου ΓΣΕΕ.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συμφώνησαν με τη διαδικασία που έθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι «επιβάλλεται να γίνει ο διάλογος στο Κοινοβούλιο με όλες τις κοινωνικές ομάδες».  Επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον κ. Βούτση, επισημαίνοντας τις απόψεις τους πάνω στο προσχέδιο της κυβέρνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News