Ελλάδα

Το προσφυγικό δε λύνεται αν δε λυθεί το πρόβλημα της Συρίας

«Υπάρχουν ευθύνες σε Διεθνές επίπεδο. Καθυστερήσαμε. Το προσφυγικό πρόβλημα δεν επιλύεται αν δεν λυθεί το πρόβλημα της Συρίας. Το δε πρόβλημα της Συρίας δεν λύνεται αν δεν ηττηθεί ο ISIS στο έδαφος», τόνισε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μεταναστευτικό ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει τα εξής:

«Υπάρχουν ευθύνες και στην ΕΕ. Ατελείς μηχανισμοί αντιμετώπισης μιας τόσο μεγάλης κρίσης. Να γιατί χρειάζεται περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη.

Βεβαίως να προστατεύσουμε τα Σύνορα της Ευρώπης. Τα Σύνορα της Ευρώπης είναι σύνορα των κρατών μελών. Της Ελλάδας της Ιταλίας που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα.

Βεβαίως, τα κράτη μέλη, να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους προς τους αιρετούς τους στην ΕΕ. Χρειάζεται όμως και αλληλεγγύη από την ΕΕ προς την Ελλάδα και τις χώρας του Νότου για το προσφυγικό.

Ευθύνες υπάρχουν και στην Τουρκία.     

Δεν καταπολεμούνται τα παράνομα κυκλώματα Διακίνησης Μεταναστών.

Δεν χρειάζεται βίζα εισόδου στην Τουρκία από τις χώρες Μαγκρεμπ. Αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες από τις χώρες της Β. Αφρικής και τις Αραβικές χώρες, επιχειρούν να περάσουν παράνομα από το Αιγαίο, στην ΕΕ.

Χρειάζονται Κέντρα Υποδοχής στα παραλία της Μικράς Ασίας. Ταυτοποίηση των Προσφύγων σε πλοία, με παράλληλη επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους.

Το προσφυγικό είναι μια πρόκληση, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία».

Σχόλια