Ελλάδα

Πρόοδο στο μεταναστευτικό βλέπουν Τσίπρας-Αβραμόπουλος

Τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο υποδέχτηκε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις που έλαβε η διυπουργική επιτροπή το περασμένο Σάββατο για την επιτάχυνση των δράσεων στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

«Η Ελλάδα δεν είναι στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και διεκδικεί και από τους άλλους να αναλάβουν τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ από την πλευρά του ο Έλληνας επίτροπος, αναγνώρισε ότι οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί και έχουν γίνει πράγματα προς το καλύτερο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η έκθεση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα αφορούσε το Νοέμβριο, αλλά από τότε έχει συντελεστεί πολύ μεγάλη πρόοδος και έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα.

Ο κ. Αβραμόπουλος από την πλευρά του, αναγνώρισε ότι οι ρυθμοί έχουν επιταχυνθεί και έχουν γίνει πράγματα προς το καλύτερο από τον περασμένο Νοέμβριο. Παράλληλα, εξήρε την απόφαση της κυβέρνησης για συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων για την κατασκευή των hotspots. «Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, η Ελλάδα είναι υπό ασφυκτική πίεση», προειδοποίησε δε ο επίτροπος.

Εξάλλου, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή «ως τις 15 Φεβρουαρίου, θα είναι έτοιμα τα hot spots», βρέξει- χιονίσει, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τη δέσμευσή του να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για να μην απομονωθεί η Ελλάδα λόγω του προσφυγικού επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ανοιχτού τύπου, σύμφωνα με το skai.gr, αλλά φρουρούμενα, θα είναι τα στρατόπεδα σε Σίνδο και Σχιστό που παραχωρεί ο στρατός για την δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων ατόμων, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο Γιάννης Μουζάλας.

Σχόλια