Ελλάδα

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στους παιδικούς σταθμούς

Την πιλοτική  εφαρμογή ενός νέου εκπαιδευτικού προγράμματος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου ξεκινά ο Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής ? Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης Ηρακλείου (ΔΟΠΑΦΜΑΗ).

Παιδιά από 2,5 ετών έως 5 θα ασχολούνται 2 με 3 φορές την εβδομάδα θα αναπτύσσουν ένα θέμα περνώντας από ένα κύκλο εργαστηρίων (εργαστήρια πηλού, ζωγραφικής, κολάζ, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού).

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν αυτόνομα, ελεύθερα και υπεύθυνα αναπτύσσοντας τη φαντασία τους.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε τρεις παιδικούς σταθμούς. Την Παρασκευή  29 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση, του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των παιδικών σταθμών, κατά τη διάρκεια της οποίας  παρουσιάστηκε με βιωματικό τρόπο το πρόγραμμα.

Την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος θα αναλάβει επταμελές κλιμάκιο Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού, ενώ υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού αλλά και επιμόρφωσης του προσωπικού των παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου θα είναι ο κ. Λάκης Κουρετζής, παιδαγωγός, σκηνοθέτης, συγγραφέας, εισηγητής του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα και επίτιμος διδάκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σχόλια