Ελλάδα

Στήριξη Βούτση στην υποψηφιότητα των νησιωτών για Νόμπελ

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου για το Νόμπελ Ειρήνης εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Οι πολίτες των νησιών του Αιγαίου και ιδιαίτερα της Λέσβου αποτέλεσαν και αποτελούν το παράδειγμα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό», τόνισε ο κ. Βούτσης μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στους Αγίους Αναργύρους.

«Η υποψηφιότητα των κατοίκων της Λέσβου για το Νόμπελ έχει μεγάλη σημασία για την αξία της αλληλεγγύης αλλά και παράδειγμα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Κάποιοι θέλουν να κάνουν την πατρίδα μας ανθρωποφύλακα εκατομμυρίων ξεριζωμένων από χώρες που διαλύονται, αλλά αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό», υπογράμμισε ακόμη ο κ. Βούτσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κανείς δεν παίρνει τα παιδιά του για να κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα σε απίστευτες κακουχίες, αν δεν κινδυνεύει η ζωή τους», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι λόγω των πολέμων τέσσερις χώρες στη Μέση Ανατολή διαλύονται και αν οι τάσεις αποσταθεροποίησης συνεχιστούν δεν αποκλείεται ακόμη και το εφιαλτικό σενάριο να δούμε και 20 εκατομμύρια πρόσφυγες να προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη.

Σχόλια