default-image

Καταδικάζουν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα
Καταδικάζουν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι, στη 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πενήντα άτομα, περίπου, έριξαν δέκα βόμβες μολότοφ στην είσοδο των γραφείων, προκαλώντας υλικές ζημιές, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η αστυνομία αναζητά τους δράστες.

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Είναι η δέκατη φορά από την ανάληψη καθηκόντων του κ. Τόσκα και το τρίτο συνεχόμενο σαββατοκύριακο που τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν επίθεση με μολότοφ.

Κινδυνεύουν ζωές και ο αρμόδιος υπουργός εμφανίζεται αδιάφορος, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας. Ή δε γνωρίζει τις αρμοδιότητες του ή είναι εμπαθής.

Έχει έρθει η ώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός να αποφασίσει αν θέλει η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι.

Οφείλουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να πάρουν θέση».

Το Ποτάμι

Ανακοίνωση εξέδωσε και το Ποτάμι, το οποίο όπως αναφέρει καταδικάζει την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Είναι η πολλοστή φορά», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου το κόμματος, «που συμβαίνει κάτι τέτοιο και είναι ανεπίτρεπτο. Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία και στην καταγγελία της δε χωρούν αστερίσκοι. Πέραν της φραστικής καταδίκης, είναι καθήκον της Πολιτείας να διασφαλίσει τις ομαλές συνθήκες λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα γι' αυτό».

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και το γραφείο του πρωθυπουργού

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής: «O ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία».

Και το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιου είδους ενέργειες πολιτικού χουλιγκανισμού, που στοχεύουν κατευθείαν στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».

Σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τη νέα επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει τα εξής: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα τη νέα επίθεση με μολότοφ - για πολλοστή φορά - στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News