Ελλάδα

Απαγόρευση συγκεντρώσεων υπό το φόβο επεισοδίων

Απαγορεύτηκαν, σήμερα Σάββατο από τις 06:00 το πρωί μέχρι τις 24:00 τα μεσάνυχτα ,με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο τρίγωνο Χίλτον-Ρηγίλης-Συντάγματος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιήσει το απόγευμα συγκέντρωση για τα 20 χρόνια από την κρίση στα Ίμια στο Σύνταγμα την ίδια στιγμή που οι αντιεξουσιαστικές ομάδες θα έκαναν μία δική τους συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είχαν προηγηθεί τα επεισόδια το βράδυ της Πεμπτης και οι συμπλοκές στο Μοναστηράκι μεταξύ αντιεξουσιαστών και ομάδας Γερμανών ακροδεξιών.

Το κείμενο της ανακοίνωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής έχει ως εξής:


«Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 μέχρι και την 24:00 ώρα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή της Πόλεως Αθηνών, που περικλείεται από τις οδούς: Λ. Β. Όλγας (από τη συμβολή της με τη Β. Κωνσταντίνου) -  δεξιά Λ. Β. Αμαλίας - αριστερά Φιλελλήνων - Πλατεία Συντάγματος - αριστερά Μητροπόλεως - δεξιά Νίκης - δεξιά Καραγιώργη Σερβίας - αριστερά Σταδίου - δεξιά Βουκουρεστίου - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Κανάρη - συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ - δεξιά Μαρασλή - αριστερά Ι.Δ. Πατέρα - δεξιά Γενναδίου - αριστερά Ιασίου - δεξιά Βλαδήμηρου Μπένση - δεξιά Λ. Β. Σοφίας - αριστερά Χατζηγιάννη Μέξη - δεξιά Μιχαλακοπούλου - αριστερά Βασιλέως Κωνσταντίνου (μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Β. Όλγας)».

Σχόλια