default-image

Ντεμιρτάς: Η Κυβέρνηση Ερντογάν συνεργάτης του ISIS

Ελλάδα
Ντεμιρτάς: Η Κυβέρνηση Ερντογάν συνεργάτης του ISIS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στον αγώνα σας για δημοκρατία και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ενάντια στο καταπιεστικό τουρκικό καθεστώς, θα έχετε συμπαραστάτες και υποστηριχτές και από αυτή τη μεγάλη πολιτική ομάδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου», τόνισε ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ - S&D) στον εκπρόσωπο του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) κ. Σελαχετίν Ντεμιρτάς, ο οποίος μίλησε για πρώτη φορά στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Στην παρέμβαση του ο ευρωβουλευτής, ανέφερε πως «η παρουσία του κ. Ντεμιρτάς είναι ένα ακόμη βήμα για να αποκαλυφθεί η υπό εξέλιξη "σιωπηλή γενοκτονία" που η Τουρκία επιχειρεί εναντίον εκατομμυρίων Κούρδων στο Ν/A μέρος της χώρας. «"Σιωπηλή γενοκτονία", εξήγησε ο κ. Μαυρίδης, επειδή εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας σε μια υπό ένταξη χώρα, αλλά επικρατεί σιωπή στα πλείστα ΜΜΕ καθώς και στα αρμόδια όργανα της ΕΕ που επιλέγουν να εξευμενίζουν τον Ερντογάν».

Ο κ. Μαυρίδης ζήτησε από τον κ. Ντεμιρτάς να εξηγήσει κατά πόσον είναι  ικανοποιημένος από τη στάση της Κομισιόν και να μιλήσει καθαρά για τις προσδοκίες του από την ΕΕ. Ο ευρωβουλευτής ζήτησε επίσης να εξηγήσει κατά πόσον η τουρκική κυβέρνηση συνεργάζεται με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος και άλλες τέτοιες εγκληματικές οργανώσεις. Τέλος, ο Κ. Μαυρίδης επαίνεσε εκείνους τους ευρωπαίους συναδέλφους του, που δεν υποτάχτηκαν στις σκοπιμότητες της Κομισιόν, η οποία κρύβεται, καθώς το έγκλημα συνεχίζεται και δήλωσε πως πρέπει να διασώσουμε την υπόληψη της ΕΕ στα μάτια εκατομμυρίων που προσδοκούν στη δική μας στήριξη και παρέμβαση.

Στις απαντήσεις του ο κ. Ντεμιρτάς, εξήγησε τις μαζικές διώξεις εναντίον εκατομμυρίων Κούρδων και άλλων εντός Τουρκίας από την Κυβέρνηση Ερντογάν και με το νηφάλιο  και τεκμηριωμένο  λόγο του αποκάλυψε το βρώμικο ρόλο της τουρκικής κυβέρνησης και τις συνεργασίες της με τις πλέον ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις στη Συρία, Λιβύη και αλλού. Αναφέρθηκε επίσης με συγκεκριμένο τρόπο στα αθώα θύματα που σκοτώνονται και παραμένουν άταφα για εβδομάδες επειδή δεν το επιτρέπει ο τουρκικό στρατός και σε πέραν των 400,000 Κούρδων που έχουν εκτοπιστεί.

Ο κ. Ντεμιρτάς επέκρινε το ρόλο της Κομισιόν που δεν ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις τους και εξήγησε πως τα πλείστα ευρωπαϊκά προγράμματα καταλήγουν πηγές χρηματοδότησης για το Κόμμα του Ερντογάν και συνεργατών της Κυβέρνησης. Χαρακτηριστικά, επεσήμανε ότι κονδύλια για την ενδυνάμωση της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και οι κυβερνητικοί νομάρχες λειτουργούν ενάντια στην νομοθεσία.

Τέλος, συμφώνησε με την πρωτοβουλία ευρωβουλευτών για αφαίρεση του PKK, που αγωνίζεται ένοπλα, από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων. Αξιοσημείωτη, πάντως υπήρξε η δημόσια στήριξη του Τζ. Πιτέλλα, Προέδρου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, στις προσπάθειες για αναθεώρηση του τουρκικού Συντάγματος σε σχέση με το Κουρδικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News