Ελλάδα

ΚΚΕ: Δεν εγκαινιάζει κάτι νέο η επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Ισραήλ

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και πολυμελούς κυβερνητικού κλιμακίου στο Ισραήλ, για τις εργασίες του δεύτερου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, συνδέθηκε αυτή τη φορά με την επίσκεψη που θα ακολουθήσει στην Κύπρο και την πολυδιαφημισμένη τριμερή συνεργασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ σχετικά με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «βεβαίως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρωτοτυπεί, δεν "εγκαινιάζει" κάτι το "νέο", αφού και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση της εμβάθυνσης των σχέσεων της χώρας με το κράτος του Ισραήλ, που καταδυναστεύει τον Παλαιστινιακό λαό».

«Μονάχα που τώρα αυτή "σερβίρεται" στο όνομα της "ασφάλειας", που δήθεν μπορούν να εγγυηθούν τα διάφορα "συμβούλια" κι οι "συνεργασίες". Όμως ο λαός μας έχει πλέον μεγάλη πείρα από ανάλογες καταστάσεις, όπως π.χ. από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Είναι πλέον πασιφανές πως όλα αυτά τα "συμβούλια" και οι "συμμαχίες" δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά εξυπηρετούν τα στενά συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Επιπλέον, συνδέονται με τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για το μοίρασμα του ενεργειακού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς του, των μεριδίων των αγορών, κι απ' αυτήν την άποψη είναι επικίνδυνοι για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής. Την ασφάλεια, την ειρήνη, την ευημερία δεν μπορούν να την εγγυηθούν αυτοί που κάθε μέρα κατασφάζουν του λαούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχόλια