default-image

Βρόμικος και αδυνατισμένος ο μικρός Φοίβος.Στο εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος

Ελλάδα
Βρόμικος και αδυνατισμένος ο μικρός Φοίβος.Στο εισαγγελέα ο συζυγοκτόνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη στην περιοχή της Χαλκιδικής ο συζυγοκτόνος Τζέιμς Κλοντ Λέσι, που κρυβόταν ενώ προσπαθούσε να βρει πλαστά έγγραφα για να μπορέσει να διαφύγει εκτός Ελλάδας με το παιδί του.

Τον 4,5 ετών Φοίβο, για τον οποίο οι συγγενείς του είχαν φοβηθεί ότι μπορεί να χρησίμευε στον καταζητούμενο πατέρα του ακόμα και ως ανθρώπινη ασπίδα...

Η εικόνα του μικρού Φοίβου όταν βρέθηκε μαρτυρούσε εξάντληση και ταλαιπωρία. Ήταν βρόμικος, αφυδατωμένος και αδυνατισμένος. Δεν έδειχνε όμως παιδί που επί 18 μέρες κρυβόταν σε αποθήκες εγκαταλειμμένες και σε βουνά. Το παιδάκι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε πως εκεί που ήταν είχαν μεγάλη τηλεόραση, κάτι που δείχνει πως τις πρώτες μέρες είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι. Το αγοράκι, 4,5 χρόνων, χώθηκε στην αγκαλιά του παππού του, που έφτασε αμέσως στο σημείο που κρύβονταν. Έκλαιγε και ζητούσε τη μητέρα του. Ηρέμησε μόνο όταν ήρθε σε επαφή με τον αδελφό του. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, για να βρει στη συνέχεια τη θαλπωρή στο χώρο της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος Λέσι εμφανίζεται μετανιωμένος για όλα όσα έγιναν. Και κυρίως για το γεγονός ότι αναστάτωσε τη ζωή των παιδιών του. Σε ό,τι αφορά τη δολοφονία της πρώην συζύγου του, φέρεται να αρνήθηκε πως ήταν προμελετημένη και ισχυρίστηκε πως ήταν αποτέλεσμα έντονου τσακωμού που είχαν εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνήθηκε πως μετέφερε μαζί του το μαχαίρι με το οποίο κατέσφαξε την πρώην σύζυγό του και ισχυρίστηκε πως το βρήκε στο σπίτι και το άρπαξε πάνω στην οργή του.

Ο Λέσι αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα Χαλκιδικής, με τη βαρύτατη σε βάρος του σχηματισμένη δικογραφία.

Η άγρια δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη έγινε ανήμερα των Φώτων. Ήταν απόγευμα, όταν η άτυχη μητέρα ετοιμαζόταν να πάει με την κουμπάρα της και τα παιδιά της σε έναν παιδότοπο. Τα δύο αγοράκια της ήταν στον κάτω όροφο μαζί με τους γονείς της. Ξαφνικά ο Λέσι έφτασε στο σπίτι. Μόλις τον είδε ο μεγάλος του γιος να ανεβαίνει τις σκάλες τον ακολούθησε, για να δει λίγα λεπτά αργότερα τον ίδιο του τον πατέρα να σκοτώνει τη μητέρα του. Ο Λέσι, χωρίς να χάσει χρόνο, φεύγοντας άρπαξε τον 4χρονο Φοίβο από την αυλή κι εξαφανίστηκε.

Ο Ιάσονας έκλαιγε βουβά μπροστά στην αιμόφυρτη μητέρα του, που ήταν πεσμένη στο πάτωμα, όταν μετά από λίγο ανέβηκε η γιαγιά του και αντίκρισε το αποτρόπαιο αυτό θέαμα. Από τότε το παιδί παρακολουθείται από ψυχολόγο και έλεγε συχνά πως περιμένει η Αστυνομία να πιάσει τον καταζητούμενο πατέρα του και να φέρει πίσω τον Φοίβο, όπως και έγινε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News