default-image

Θεοδωράκης: Θα υπερασπιστούμε τους ανθρώπους της παραγωγής

Ελλάδα
Θεοδωράκης: Θα υπερασπιστούμε τους ανθρώπους της παραγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα εγκαίνια συμμετοχικής κοινωνικής επιχείρησης παραγωγών ροδιού στον Πύργο Ηλείας βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ο επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε δήλωσή του αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους, νωρίτερα το πρωί, τονίζοντας ότι το Ποτάμι θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τους ανθρώπους της παραγωγής. Πρόσθεσε δε ότι οι αγρότες δεν απορρίπτουν ένα μοντέλο ευρωπαϊκής παραγωγής, αλλά εξήγησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι «πρέπει να τους ζητήσουμε να γονατίσουν και να χάσουν τη δουλειά τους».

Δημοσιογράφος: «Κύριε πρόεδρε ήρθατε εδώ στον Πύργο για να δείτε μια πρότυπη μονάδα επεξεργασίας ροδιού αλλά στο δρόμο σας είδατε και αγροτικά μπλόκα και συνομιλήσατε με τους αγρότες για τις κινητοποιήσεις τους».

Σταύρος Θεοδωράκης: «Η έξοδος από τα μνημόνια, είναι κάπου εδώ, είναι στα χωράφια, είναι στην παραγωγή. Αν η χώρα δεν αρχίσει να παράγει, αν δεν έχει ευτυχισμένους ανθρώπους που δημιουργούν και παράγουν προϊόντα που θα γεμίσουν τα ράφια της Ευρώπης πάντα, θα ζούμε με δανεικά.

Πήγαμε στους αγρότες, στους κτηνοτρόφους, στους ανθρώπους που δημιουργούν εδώ στη γη της Ηλείας και τους είπαμε ότι το Ποτάμι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο και σ' αυτή τη Βουλή, και όπου αλλού μπορεί, να υπερασπιστεί τους ανθρώπους της παραγωγής.

Πρέπει να πούμε κάτι. Οι αγρότες δεν είναι αρνητικοί, δεν απορρίπτουν ένα μοντέλο ευρωπαϊκής παραγωγής, αναλαμβάνουν και αυτοί τις ευθύνες τους και για το ασφαλιστικό και για το φορολογικό. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να τους ζητήσουμε να γονατίσουν και να χάσουν τη δουλειά τους χωρίς κανένα αποτέλεσμα για τα σπίτια τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News