Ελλάδα

Η Γερμανία θέλει να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στη Σένγκεν

Μια ομάδα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, πιέζει για να επεκταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στη ζώνη Σένγκεν σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με προδημοσίευση του άρθρου της, η κυριακάτικη εφημερίδα αναφέρει πως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Σουηδία και η Δανία είναι μεταξύ των χωρών που πιέζουν για να επεκταθούν οι έλεγχοι σε επιλεγμένα σύνορα της ζώνης Σένγκεν.

Η πρωτοβουλία θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στο Άμστερνταμ οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, αναφέρει η εφημερίδα.

Αν η εν λόγω πρόταση υιοθετηθεί, θα επιτρέψει στη Γερμανία να παρατείνει για άλλον ενάμιση χρόνο τους συνοριακούς ελέγχους της, που πρόκειται να λήξουν τον Μάιο.

Έξι μέλη της 26μελούς συνθήκης Σένγκεν, περιλαμβανομένης της Γερμανίας και άλλων τεσσάρων χωρών της ΕΕ, έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στα σύνορά τους εντός της ζώνης αυτής όπου η κυκλοφορία είναι ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια