Ελλάδα

Σε φιλικό κλίμα η συνάντηση Κουτσούμπα - Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης του κ. Μητσοτάκη. Υποδεχόμενος ο πρόεδρος της ΝΔ, τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που τον γνωρίζει και με την επίσημη νέα ιδιότητά του ως προέδρου της ΝΔ, ενώ τόνισε πως παρά τις μεγάλες ιδεολογικές διάφορες, υπάρχει σεβασμός στην ιστορική διαδρομή και τον θεσμικό ρόλο του ΚΚΕ.

«Όπως είναι γνωστό, έχουμε πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με το ΚΚΕ, υπάρχει όμως απόλυτος σεβασμός στην ιστορική του διαδρομή και στον θεσμικό του ρόλο. Παρά τις διαφορές, πίστευα και πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας και συζήτησης με τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, όποιες κι αν είναι οι ιδεολογικές καταβολές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και είπε πως ζούμε εποχή μεγάλων εντάσεων.

«Ζούμε εποχή πολύ δύσκολη, ζούμε εποχή μεγάλων κοινωνικών εντάσεων. Η κοινωνία βράζει και θα πρέπει όλοι με τον τρόπο μας, ο καθένας από την δική του αφετηρία να μην ενθαρρύνει ούτε κοινωνικούς αυτοματισμούς και να διευκολύνει έτσι ώστε να εκτονώνεται αυτή η πολύ μεγάλη πίεση που νομίζω ότι όλοι μας διαπιστώνουμε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο κ. Κουτσούμπας ανταπάντησε λέγοντας «όπως είπατε είναι πολύ δύσκολη εποχή. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο. Έχει πληρώσει πάρα πολλά αυτά τα χρόνια. Έχει ματώσει κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση και βεβαίως με ευθύνη των κυβερνήσεων, των εκάστοτε κυβερνήσεων και των προηγούμενων και της σημερινής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε δικαιολογημένα εξεγείρεται, δικαιολογημένα απογοητεύεται, δικαιολογημένα οργίζεται και ξεσηκώνεται.

Και φυσικά πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός, το εργατικό, το λαϊκό κίνημα έχει και την πείρα και την γνώση, να καθορίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι το περιεχόμενο του αγώνα τους, πολύ περισσότερο να καθορίσουν τις μορφές πάλης με τις οποίες θα διεκδικήσουν το δίκαιό τους. Και από αυτή την άποψη εμείς πιστεύουμε ότι όλες οι μορφές πάλης, εφόσον είναι με βάση τα πραγματικά τους συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού και της χώρας, θα πρέπει να διεκδικούνται.

Το ΚΚΕ ξέρετε, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη του σε αυτούς αγώνες και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και για τους αγρότες και για τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες -μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους- τους νέους και τις νέες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα και πιστεύουμε ότι αυτός ο αγώνας μπορεί να κλιμακωθεί με βάση τις αποφάσεις των συλλογικών τους φορέων και βεβαίως μέσα εκεί μπορεί να οργανωθεί και η μεγάλη κοινωνική, λαϊκή τους συμμαχία, με σωστό περιεχόμενο αγώνα, αιτημάτων, σε μια κατεύθυνση τέτοια που να διεκδικεί πραγματικά τα δίκαια αιτήματά τους. Και φυσικά εκεί έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι άσχετα αν ψηφίζουν το ΚΚΕ, άσχετα αν ψηφίζουν τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Αυτή η λαϊκή συμμαχία πιστεύουμε ότι μπορεί να αποτελέσει και το μέλλον αυτού του τόπου».

Σχόλια