default-image

Σκεπτικός με τις προτάσεις Τσίπρα για το προσφυγικό ο Βούτσιτς

Ελλάδα
Σκεπτικός με τις προτάσεις Τσίπρα για το προσφυγικό ο Βούτσιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προσφυγικό κυριάρχησε στην συνάντηση του πρωθυπουργού της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς με τον Έλληνα ομόλογό του κ. Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. «Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος» δήλωσε ο κ. Βούτσιτς αναφορικά με το «κατά πόσο είναι υλοποιήσιμες» οι προτάσεις του κ. Τσίπρα.

Η προσφυγική κρίση ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, ενώ έγινε αναφορά και στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βελιγράδι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, σε δήλωση του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», επισήμανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός τού εξέθεσε απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προσφυγικού. «Συζήτησα το θέμα με τον κ. Τσίπρα- αυτός έχει κάποιες δικές του ιδέες για την επίλυση της κρίσης και μόνο έτσι πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Αν θα τις αποδεχθεί η Τουρκία και κατά πόσο είναι υλοποιήσιμες, μένει να φανεί εγώ, πάντως, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος». δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας. Ανέφερε δε ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το Βελιγράδι και θα εξεταστεί από κοινού το θέμα, επανέλαβε ωστόσο την ανησυχία του για την εξέλιξη του προσφυγικού.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News