default-image

Συνάντηση Κουτσούμπα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

Ελλάδα
Συνάντηση Κουτσούμπα με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου είχε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας την Τετάρτη. Οι δύο άνδρες είχαν μία ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για την κατάσταση στις δύο χώρες. Ειδική αναφορά έγινε βέβαια στην Ελλάδα με την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει ο λαός μας.

Το ΚΚΕ εξέφρασε τις ανησυχίες του για μία ακόμα φορά για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος.

«Θεωρούμε ότι η πορεία μαζί με την τούρκικη αδιαλλαξία, την τούρκικη πολιτική, αλλά και την πολιτική άλλων δυνάμεων γύρω από το Κυπριακό ζήτημα, το οδηγούν σε πολύ δύσκολη εξέλιξη», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής «ανησυχούμε γι' αυτή την πορεία της διαπραγμάτευσης, ιδιαίτερα για το ζήτημα των δύο συνιστώντων κρατών. Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να πάει στις καλένδες η ουσιαστική, η βιώσιμη λύση για το Κυπριακό πρόβλημα. Εξακολουθούμε να παλεύουμε για μία Κύπρο ενιαία, κυρίαρχη, ανεξάρτητη, με μία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια, χωρίς ξένους στρατούς, χωρίς ξένους προστάτες, χωρίς εγγυητές, ελεύθερη και κυρίαρχη, με το λαό της κυρίαρχο στον τόπο του, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Από αυτή την άποψη εκφράζουμε ξανά την αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τον κυπριακό λαό».

Τέλος, ο γγ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ενημέρωσε τον κ. Ομήρου σχετικά με «την πορεία και τα δεινά που βιώνει ο λαός της Ελλάδας σήμερα, με το τρίτο μνημόνιο και την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων. Καλούμε τον ελληνικό λαό, με την αλληλεγγύη των άλλων ευρωπαϊκών λαών, να μπορέσει να αναπτύξει τους αγώνες του, έτσι ώστε να έχει κατακτήσεις, έτσι ώστε να μην περάσουν βάρβαρα μέτρα και να ξημερώσουν πραγματικά καλύτερες μέρες και για το λαό της Ελλάδας, για το λαό της Κύπρου, για όλους τους λαούς της Ευρώπης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News